Općenito o Centru

U Tuzli od 1995. godine postoji Katolički školski centar »Sveti Franjo« koji vodi posebnu brigu o odgoju i obrazovanju mladih. On je baštinik duge tradicije kvalitetnih škola koje su vodile časne sestre Kćeri Božje ljubavi u protekla dva stoljeća. Ova škola je počela s radom u Tuzli 1883. godine pod njihovim vodstvom. Prema pisanoj dokumentaciji i svjedočenju starijih, bile su to dobro organizirane i kvalitetne škole.
Osamostaljenjem BiH kao suverene države stvorili su se uvjeti za ponovno otvaranje takvih škola. Tako je Vrhbosanska nadbiskupija još u ratu željela obnoviti bogatu tradiciju školstva pa su otvoreni centri u Sarajevu, Zenici i Tuzli, a nešto kasnije u Žepču, Konjicu, Travniku, Banjoj Luci i Bihaću.


Danas je KŠC »Sveti Franjo« u Tuzli priznata ustanova koja djeluje ne samo na planu odgoja i obrazovanja, što je prvotna zadaća ovog Centra, nego i na ostalim kulturnim, umjetničkim, sportskim i svim drugim događanjima u gradu i regiji koji su u službi oplemenjivanja čovjeka.

Katoličke škole imaju svoju povijest koliko i sama Crkva, jer je središte poslanja čovjek i sve ono što ga čini plemenitim, naprednijim, boljim i sretnijim. Tako su prva opismenjavanja i škole nikle upravo u krilu Crkve.
KŠC »Sveti Franjo« ostvaruje službu od opće društvene koristi i premda je jasno formirana u svjetlu katoličkog odgoja, ona nije rezervirana samo za katolike, nego je otvorena svima koji cijene i traže njen kvalificirani odgojni koncept.

UPRAVA CENTRA

Ante Vrhovac

Ante Vrhovac

Ravnatelj

Alen Matošević

Alen Matošević

Direktor Opće gimnazije

Žana Altumbabić

Žana Altumbabić

Direktorica Osnovne škole

Zlatko Špoljarević

Zlatko Špoljarević

Pedagog

Marija Žepić

Marija Žepić

Pedagoginja

Božićna priredba


Svake godine naši učenici s nastavnicma prirede veselu, razdraganu i raspjevanu Božićnu priredbu.

Njoj se najviše raduju najmlađi učenici koji su i nositelji ove priredbe.

Dani kruha

Dan kruha
Listopad je mjesec zahvale za plodove zemlje. Tradiconalna prodajna izložba kruha i drugih slastica privuče veliki broj posjetitelja. Prikupljeni novac redovito šaljemo u misije najsiromašnoj djeci Afrike.

Druženje prijatelj Centra

Tradicionalna donatorska večer koju organiziramo uz podršku i pomoć brojnih donatora. Uz
večeru, glazbu, bogatu tombolu, aukciju slika i druženje, prikupljamo novac za poboljšanje
rada Centra, opremanje kabineta, potporu učenicima slabijeg materijalnog stanja,
organizaciju nagradnih putovanja…

Pozovite nas

035 300 801

Pošaljite nam poruku

 ravnatelj@ksc-tuzla.edu.ba

Adresa Centra

Klosterska 10.

Powered by Mirnes 2023.

.

Back to top arrow